De engel van Doel - Tom Fassaert

Recensies

“Het is de magische weemoed van Fellini met een tikje vervreemdend absurdisme van Roy Andersson. Wat een geschenk als je als filmmaker ogen hebt die dit soort beelden kunnen vinden.”
NRC Handelsblad ★★★★

“ontroerende en tragikomische film over vergankelijkheid”, “en passant illustreert De engel van Doel weer eens dat langdurige betrokkenheid tot prachtige resultaten leidt.”
Het Parool ★★★★

“prachtig gefilmd verslag”
De Volkskrant ★★★★

“Het eindresultaat is authentiek, eerlijk en daarmee bijzonder interessant voor een ieder die kan genieten van een degelijk staaltje human interest.”
movie2movie.nl/Cinemagazine ★★★★

“De engel van Doel is gefilmd in prachtig zwart-wit, met een subtiel palet aan grijstinten. In de film vervaagt, langzaamaan, de grens tussen het leven van Doel en het doel van het leven.”
Vrij Nederland

“Het verhaal is tragisch, maar soms onwaarschijnlijk hilarisch. Oogstrelend gefilmd en prachtig gemonteerd. Een van de mooiste Nederlandse documentaires van dit jaar.”
Glamcult

“De Engel van Doel is een tragische en melancholische documentaire. Met humor, zij het wrange, is de kijker getuige van twee ondergangen die zich gelijktijdig afspelen.”
Filmtotaal.nl ★★★★

“An Angel in Doel chronicles a hard-knock, slowly disappearing way of life, with painterly touches and a keen eye for the humanity of its protags.”
Variety

“This quietly accomplished feature-length debut by Tom Fassaert, expanding upon his film-school graduation short, is a poetic black-and-white about plucky, bureaucracy-battling seniors.”
The Hollywoord Reporter