SNELWEG NL van Ben van Lieshout is nu ook te zien op EYE Film Player

DE STAND VAN HET GRAS

 

Regisseur Rashel van der Schaaf heeft de opnamen afgerond voor haar Teledoc Campus film DE STAND VAN HET GRAS. Camera: Marit Daams; drone: Jan Wich.
De film is een coproductie met AVROTROS.

logline

In De Stand van het Gras kijken we door de ogen van een egel en een ekster naar de strijd die Nederlanders aan gaan met het gras van hun gazon; en daarmee indirect de strijd met de natuur. Valt deze natuur te temmen en wat levert dat uiteindelijk op?

 

 

HUILENDE BRUIDEN

Tom Tieman heeft een ontwikkelingsbijdrage gekregen voor zijn filmplan
HUILENDE BRUIDEN, in het kader van Teledoc Campus.
De betrokken omroep is KRO-NCRV.

logline

Drie vervallen herenboerderijen reflecteren op hun verval, vergankelijkheid en relatie met de mens. Hoe gaat de mens om met het verval van erfgoed?

 

FUGA

De opnamen voor FUGA in Peru zijn dit voorjaar afgerond

FUGA is een Belgisch/Frans/Nederlands/Peruaanse coproductie met Bénédicte Liénard en Mary Jiménez als regisseurs. Eerder maakten ze BY THE NAME OF TANIA, die geselecteerd werd voor de Berlinale 2019. FUGA is een bijzonder verhaal: In het hart van de Amazone komt SAOR, een jonge androgyne kunstenaar, zijn vroegere minnares Valentina begraven in haar geboortedorp. Door de ontmoeting met haar voormalige vrienden, stort Saor zich in de herinneringen aan “de vuile oorlog”.

Het Filmfonds honoreerde de aanvraag van SNG Film voor een minoritaire coproductie. Hoofdproducent is Hanne Phlypo van Clin d’Oeil.