KALA AZAR in competitie op het IFFR

Kala azar van beeldend kunstenaar Janis Rafa is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het International Film Festival Rotterdam, dat tussen 22 januari en 2 februari 2020 plaatsvindt. Samen met negen andere films in de Tiger Competition strijdt de film om de Tiger Award.
De wereldpremière vindt plaats op zondag 26 januari om 19.45 uur. De wereldpremière wordt gehouden in aanwezigheid van de regisseur Janis Rafa en hoofdrolspeler Dimitris Lalos. Overige vertoningsdata vind u onderaan dit bericht.

Het lange speelfilmdebuut van Janis Rafa gaat over een jong stel dat zich over dode dieren ontfermt om zo hun leven zin te geven.

Kala azar was geselecteerd voor De Verbeelding 2016, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaanfonds. De film is geproduceerd door SNG Film in een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic.

De trailer van de film is te zien op Vimeo en YouTube.

Continue…

LEONIE actrice en spionne geselecteerd voor het IFFR

De wereldpremière van LEONIE actrice en spionne van Annette Apon vindt plaats op het International Film Festival Rotterdam (22 januari t/m 2 februari 2020). De film is geselecteerd voor het programmaonderdeel The Tyger Burns, een ode van het festival aan gerenommeerde regisseurs die al actief waren toen IFFR in 1972 begon.

De wereldpremière van LEONIE actrice en spionne vindt plaats op zaterdag 25 januari om 18.45 uur in Pathé 3. Overige vertoningsdata vind u onderaan dit bericht.

De film is tot stand gekomen in coproductie met NTR en in samenwerking met EYE Filmmuseum, en met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo, Cinecrowd crowdfunders en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

De trailer van de film is te zien op Vimeo en YouTube.

Continue…

SNG Film jubileumboek: Onmogelijke Films

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van SNG Film is er een boek gemaakt. Dit jubileumboek met de titel Onmogelijke Films werd op 17 oktober 2019 gepresenteerd tijdens een feestelijke avond in EYE Filmmuseum.

In het boek zijn alle 80+ gemaakte films terug te vinden die in die 40 jaar geproduceerd zijn. Ook worden er herinneringen opgehaald aan het ontstaan van Studio Nieuwe Gronden / SNG Film. Er staan ook essays in, interviews met makers, tientallen foto’s en heel veel meer.

Het boek Onmogelijke Films is inmiddels verkrijgbaar op aanvraag bij SNG Film. Belangstellenden betalen alleen de verzendkosten. Donaties voor de restoratie van oude films van SNG Film zijn meer dan welkom.

SNELWEG NL nog te zien op Picl

Snelweg NL van Ben van Lieshout werd op 10 oktober door Mokum Filmdistributie uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters. Momenteel is de film alleen nog te zien via online screening platform Picl. De film is beschikbaar op het platform tot 10 februari 2020.

De wereldpremière van SNELWEG NL van Ben van Lieshout vond plaats vinden op het Nederlands Film Festival in Utrecht op zondag 29 september. Op 13 oktober sloot de film het Architectuur Filmfestival Rotterdam af in LantarenVenster.

logline:
Snelweg NL is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg. Een cinematografische ode aan de alsmaar groeiende snelweginfrastructuur in Nederland. Of toch een aanklacht tegen een allesoverheersende woekering?

Films in hun geheel te zien op Vimeo

SNG Film is bezig om haar rijke archief te digitaliseren. Omdat wij vinden dat deze films gezien moeten worden zijn meerdere films in hun geheel nu beschikbaar gemaakt via het Vimeo-kanaal van SNG Film.
De eerste films die te zien zijn zijn de experimentele documentaire DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER van Marieke van der Sloot en de animatiefilms MATCH en SHELLS van Jef Nassenstein.

DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER laat de ontwikkelingen in het landschap zien vanuit het perspectief van een kastanjeboom. In 2010 won de film de Silver Sierra Film Award op het Yosemite International Film Festival.

Vimeo-link DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER: https://vimeo.com/273888125

MATCH is in 2003 vertoond in competitie op het prestigieuze filmfestival van Venetië en SHELLS is in 2007 eveneens in competitie vertoond op het Nederlands Filmfestival. In beide films worden figuren gevolgd die voortbewegen in een fantasierijk universum.

Vimeo-link MATCH: https://vimeo.com/332417178
Vimeo-link SHELLS: https://vimeo.com/332401435

Uitzending tv-versie TANZANIA TRANSIT

De verkorte tv-versie van TANZANIA TRANSIT van Jeroen van Velzen is op 27 februari uitgezonden op NPO2. De film kan online teruggekeken worden op NPOStart.

De Dvd van de lange versie is verkrijgbaar en kan besteld worden via SNG Film.

In 2018 heeft TANZANIA TRANSIT op het Tribeca Film Festival in New York de prijs voor Best Cinematography gewonnen voor documentaire film. De jury van Tribeca roemt het camerawerk van Niels van Koevorden. De wereldpremière vond plaats op Tribeca waar de film was geselecteerd voor de documentaire competitie.

In de Nederlandse filmtheaters is de film uitgebracht door Mokum Filmdistributie. De film is een coproductie van SNG Film met EO / IKONdocs.

4 films op IFFR Unleashed

Het International Film Festival Rotterdam heeft recentelijk haar eigen online VOD platform gelanceerd: IFFR Unleashed. Men kan de afzonderlijke films bekijken die eerder op het festival te zien zijn geweest of een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Zo ook 4 films geproduceerd door SNG Film.

Het betreft de films After the Tone, Ik wil gelukkig zijn, Wavumba en Winterstilte.
De films staan nu live op het platform (zie onderstaande links).

https://www.iffrunleashed.com/film/after-the-tone
https://www.iffrunleashed.com/film/ik-wil-gelukkig-zijn
https://www.iffrunleashed.com/film/wavumba
https://www.iffrunleashed.com/film/winterstilte