HEMELSLEUTEL

HEMELSLEUTEL, de hybride film van Digna Sinke, is geselecteerd voor IFFR 2025 (sectie Harbour)
Producent is Tomtit Film, en SNG Film is coproducent.

kaartjes bestellen bij IFFR: https://iffr.com/nl/iffr/2025/films/hemelsleutel

Logline:
Vanuit het perspectief van de filmmaker volgen we het proces van een mogelijke speelfilm over een fotografe (Lea ) die de opdracht heeft om de energietransitie in het havengebied van Amsterdam vast te leggen.
Dat brengt een stortvloed aan herinneringen en associaties boven. Wat doe je met wat niet goed gegaan is in je leven? Hoe goed kan je iemand kennen die je dierbaar is? Filmmaker en personage blijken tijdens het proces steeds meer samen te vallen.

TRAILER: https://vimeo.com/1041488311?share=copy

Hemelsleutel, poster

ontwerp: buro Fritz, Susanne Keilhack

GROETEN UIT ZONNEMAIRE

65-JARIG BESTAAN NEDERLANDSE FILMACADEMIE

EYE Filmmuseum heeft een aantal eindexamenfilms op de EYE Filmplayer gezet, waaronder ook Groeten uit Zonnemaire (1972): https://player.eyefilm.nl/nl/films/groeten-uit-zonnemaire

Gratis te bekijken! Ook het interview met Digna voor VPRO Cinema extra is daar te zien.

In het EYE magazine is een interview te lezen: https://www.eyefilm.nl/magazine/65-jaar-filmacademie-digna-sinke/1355062

Groeten uit Zonnemaire (1972) - Digna Sinke

Groeten uit Zonnemaire (1972) – Digna Sinke

Groeten uit Zonnemaire (1972) - werkfoto
Groeten uit Zonnemaire (1972) – Edgar Burcksen, Dirk Teenstra, Heleen van der Wusten, Cees van Ede, Digna Sinke

 

 

PODCAST KETELHUIS

Op zondag 11 december 2022 besteedde het Ketelhuis in Amsterdam aandacht aan het feit dat Digna dit jaar 50 jaar filmmaker is. In 1972 studeerde ze af aan de Filmacademie met de korte film Groeten uit Zonnemaire. Het Ketelhuis vertoont Weemoed & Wildernis (2010), Belle van Zuylen (1993) en After the Tone (2014). In samenwerking met Stadsdorp Westerpark was ook haar documentaire Bewaren of hoe te leven (2018) te zien, en de korte film Stadrand (1973) die ze maakte samen met Peter Jasnaï en Pieter de Vos. Tijdens een gesprek met Digna werden ook drie korte films vertoond die ergens tussen home video en visual art zweven: Afscheid (1990), Hoop & Verwachting (2004) en Grenzen (2020).
De podcast is nog te horen op:

LIFE IS ABOUT LOSING EVERYTHING

LIFE IS ABOUT LOSING EVERYTHING van de tweelingbroers Benjamin en Stefan Ramírez Pérez is zo goed als klaar.  Sound design was in handen van Ranko Paukovic (EDITSON), en de beeldafwerking wordt gedaan door Ruud de Bruyn (LOODS LUX & LUMEN).

Logline:

Deels feministisch kunstenaarsportret, deels fictieve memoires, verkent de hybride documentaire Life is About Losing Everything het leven en werk van de Canadese dichter Lynn Crosbie: verlies en liefde worden onderzocht en bekeken door de lens van popcultuur en kunst.
.
.
.
Life is about losing everything - Lynn Crosbie

Life is about losing everything – Lynn Crosbie