Tv-versie van TANZANIA TRANSIT binnenkort uitgezonden!

De verkorte tv-versie van TANZANIA TRANSIT van Jeroen van Velzen wordt op 27 februari om 22.55 uur uitgezonden op NPO2.

De Dvd van de lange versie is verkrijgbaar en kan besteld worden via SNG Film.

In 2018 heeft TANZANIA TRANSIT op het Tribeca Film Festival in New York de prijs voor Best Cinematography gewonnen voor documentaire film. De jury van Tribeca roemt het camerawerk van Niels van Koevorden. De wereldpremière vond plaats op Tribeca waar de film was geselecteerd voor de documentaire competitie.

In de Nederlandse filmtheaters is de film uitgebracht door Mokum Filmdistributie. De film is een coproductie van SNG Film met EO / IKONdocs.

KALA-A-ZAR onderdeel van De Verbeelding

Het filmproject Kala-a-zar van beeldend kunstenaar Janis Rafa was geselecteerd voor De Verbeelding 2016, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaanfonds.
Tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht was er een speciaal event aan het 10-jarig jubileum van De Verbeelding gewijd. Het gezamenlijk initiatief dat onder meer geresulteerd heeft in de SNG Film productie WINTERSTILTE in 2008. Een teaser van Kala-a-zar is door Janis Rafa speciaal voor dit event gemaakt.

logline:
Kala-a-zar is een hybride film over een jong stel dat zich bekommert om dode dieren om zo hun leven zin te geven.

Tot 3 februari is er een solo expositie van Janis te zien in het Centraal Museum te Utrecht. Daar draait ook een aantal eerdere films van haar, zie hier.

Kala-a-zar zal begin 2019 in Griekenland gedraaid worden en is een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic. De film wordt ook financieel gesteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Abraham Tuschinskifonds en Greek Film Center.

Subsidie toegezegd voor LEONIE

Afgelopen december heeft het Filmfonds een positief besluit genomen over onze subsidieaanvraag voor Leonie, de nieuwe film van Annette Apon. En ook de NTR (publieke omroep) liet weten geïnteresseerd te zijn in de nieuwe versie van het scenario. Dat betekent dat de film, verder gesteund door EYE en de crowdfunding-actie, nu eindelijk gemaakt kan gaan worden.

Regisseur Annette Apon is bezig de laatste hand te leggen aan de lijsten met filmmateriaal uit de archieven van EYE dat de basis gaat vormen van dit bijzondere verhaal over de Nederlandse dubbelspionne Leonie Brandt. Hugo Naber is bij het project betrokken als junior producer. Namens SNG Film gaat Hugo deelnemen aan de Rotterdam Lab 2019 tijdens de Cinemart van het IFFR en zal hij ook deelnemen aan het Visitors Programme van de Berlinale Co-Production Market 2019.

SNELWEG nl

In september zijn de laatste opnames gemaakt voor SNELWEG NL. Ben van Lieshout en editor Jan Ketelaars zijn nu druk aan het monteren. Er is een geweldige hoeveelheid goed materiaal en een echte verhaallijn heeft de film niet, dus de montage is een aantrekkelijk avontuur. Duidelijk is wel dat de logline nog niets van zijn geldigheid verloren heeft: SNELWEG NL is een cinematografische ode aan de snelweginfrastructuur in Nederland. Tegelijkertijd is het een klaagzang op dat alsmaar groeiende fenomeen. Het is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg.
We gaan uit van een release dit najaar.

 

Een laatste Mohikaan

De wereldpremière van de korte documentaire Een laatste Mohikaan, een portret van filmmaker, producent en docent Rolf Orthel, vond plaats op het Nederlands Filmfestival.

Op 26 november is er nog een voorstelling van deze film in EYE Filmmuseum. Voorafgaand is de korte documentaire Slochteren aan de lijn te zien, die Rolf in 1964 maakte. Na de voorstelling is er een Q&A door Leo van Hee met Rolf Orthel en Tom d’Angremond.

4 films op IFFR Unleashed

Het International Film Festival Rotterdam heeft recentelijk haar eigen online VOD platform gelanceerd: IFFR Unleashed. Men kan de afzonderlijke films bekijken die eerder op het festival te zien zijn geweest of een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Zo ook 4 films geproduceerd door SNG Film.

Het betreft de films After the Tone, Ik wil gelukkig zijn, Wavumba en Winterstilte.
De films staan nu live op het platform (zie onderstaande links).

https://www.iffrunleashed.com/film/after-the-tone
https://www.iffrunleashed.com/film/ik-wil-gelukkig-zijn
https://www.iffrunleashed.com/film/wavumba
https://www.iffrunleashed.com/film/winterstilte

BEWAREN of hoe te leven

De documentaire BEWAREN of hoe te leven van Digna Sinke was op het filmfestival in Rotterdam (IFFR) te zien en wist daar de 4e plaats te bereiken in de publiekswaardering.
BEWAREN of hoe te leven is geproduceerd door De Familie Film & TV, in samenwerking met VPRO televisie.

trailer NL

KASTANJEBOOM nu te zien op Vimeo

De experimentele documentaire van Marieke van der Sloot uit 2010 DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER is nu in zijn geheel te zien op Vimeo.

De film laat de ontwikkelingen in het landschap zien vanuit het perspectief van een kastanjeboom. In 2010 won de film de Silver Sierra Film Award op het Yosemite International Film Festival.

De Dvd van DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER kan ook nog besteld worden via de SNG Film webshop.

EI (Danniel Danniel, 1988) eindelijk op DVD

Door de digitalisering van de korte speelfilm EI ter ere van de  Outstanding Achievement Award voor Johan Leysen werd het mogelijk om -beter laat dan nooit- een DVD uit te brengen van deze bijzondere film die in 1988 geselecteerd werd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.  De DVD is te bestellen via onze webshop.

DVD ECHO THE NOW nu verkrijgbaar

De DVD van de artistieke experimentele film Echo the Now van beeldend kunstenaar Anet van de Elzen is nu verkrijgbaar. De film zal naar verwachting begin volgend jaar te zien zijn in diverse musea en galeries.
SNG Film is vooral betrokken geweest bij de afwerkingsfase van de film.

logline:
Een vrouw kijkt terug op haar leven, op zoek naar de essentie. Beeldend kunstenaar Anet van de Elzen verbeeldt dat door middel van haar performances. Alle lessen van het leven gaan uiteindelijk over het elimineren van bijzaken.

In ontwikkeling

DE VERLOREN BRIEF, de lange speelfilm van Peter Delpeut en scenarioschrijver Stan Lapinski, heeft van het Filmfonds subsidie gekregen voor de ontwikkelingsfase. De speelfilm is geïnspireerd op het leven van Willem Mengelberg.

logline:
Ooit was Willem Mengelberg een geniaal dirigent, maar tussen 1940 en 1945 was hij verdwaald in de buitenmuzikale werkelijkheid van oorlog en nazisme. Afgezonderd in de Zwitserse Alpen wordt hij omringd door drie vrouwen die hunkeren naar zijn liefde en aandacht. Alle drie proberen zij hem te steunen in het gevecht met de demonen uit zijn verleden. Muziek is uiteindelijk het enige wat hem rest.