Update LEONIE: de film is af

Na een intensieve montage en afwerkingsperiode is Leonie – actrice en spionne klaar. Annette Apon en editor Jan Ketelaars werken nu aan de trailer van de film.

Wij hopen binnenkort het heugelijk nieuws te kunnen mededelen over de wereldpremière van de film en houden u vanzelfsprekend op de hoogte!

SNELWEG NL vanaf 10 oktober in de filmtheaters

Vanaf 10 oktober brengt Mokum Filmdistributie de film uit in de Nederlandse filmtheaters. Vertonende theaters worden wekelijks op zowel de website als social media vermeld.

De wereldpremière van SNELWEG NL van Ben van Lieshout vond plaats vinden op het Nederlands Film Festival in Utrecht op zondag 29 september. Op zondag 13 oktober sluit de film het Architectuur Filmfestival Rotterdam af in LantarenVenster.

logline:
Snelweg NL is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg. Een cinematografische ode aan de alsmaar groeiende snelweginfrastructuur in Nederland. Of toch een aanklacht tegen een allesoverheersende woekering?

Om vertonende filmtheaters te zien klik Continue…

Films in hun geheel te zien op Vimeo

SNG Film is bezig om haar rijke archief te digitaliseren. Omdat wij vinden dat deze films gezien moeten worden zijn meerdere films in hun geheel nu beschikbaar gemaakt via het Vimeo-kanaal van SNG Film.
De eerste films die te zien zijn zijn de experimentele documentaire DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER van Marieke van der Sloot en de animatiefilms MATCH en SHELLS van Jef Nassenstein.

DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER laat de ontwikkelingen in het landschap zien vanuit het perspectief van een kastanjeboom. In 2010 won de film de Silver Sierra Film Award op het Yosemite International Film Festival.

Vimeo-link DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER: https://vimeo.com/273888125

MATCH is in 2003 vertoond in competitie op het prestigieuze filmfestival van Venetië en SHELLS is in 2007 eveneens in competitie vertoond op het Nederlands Filmfestival. In beide films worden figuren gevolgd die voortbewegen in een fantasierijk universum.

Vimeo-link MATCH: https://vimeo.com/332417178
Vimeo-link SHELLS: https://vimeo.com/332401435

Filmopnames KALA AZAR afgerond

De filmopnames van de artistieke speelfilm KALA AZAR van beeldend kunstenaar Janis Rafa zijn recentelijk succesvol afgerond in Griekenland. Er wordt binnenkort gestart met de montage. Een teaser van de film is te zien op Vimeo.

logline:
Kala azar is een hybride film over een jong stel dat zich bekommert om dode dieren om zo hun leven zin te geven.

De film was geselecteerd voor De Verbeelding 2016, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaanfonds. KALA AZAR is een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic. De film wordt ook financieel gesteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Abraham Tuschinskifonds en Greek Film Center.

Uitzending tv-versie TANZANIA TRANSIT

De verkorte tv-versie van TANZANIA TRANSIT van Jeroen van Velzen is op 27 februari uitgezonden op NPO2. De film kan online teruggekeken worden op NPOStart.

De Dvd van de lange versie is verkrijgbaar en kan besteld worden via SNG Film.

In 2018 heeft TANZANIA TRANSIT op het Tribeca Film Festival in New York de prijs voor Best Cinematography gewonnen voor documentaire film. De jury van Tribeca roemt het camerawerk van Niels van Koevorden. De wereldpremière vond plaats op Tribeca waar de film was geselecteerd voor de documentaire competitie.

In de Nederlandse filmtheaters is de film uitgebracht door Mokum Filmdistributie. De film is een coproductie van SNG Film met EO / IKONdocs.

4 films op IFFR Unleashed

Het International Film Festival Rotterdam heeft recentelijk haar eigen online VOD platform gelanceerd: IFFR Unleashed. Men kan de afzonderlijke films bekijken die eerder op het festival te zien zijn geweest of een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Zo ook 4 films geproduceerd door SNG Film.

Het betreft de films After the Tone, Ik wil gelukkig zijn, Wavumba en Winterstilte.
De films staan nu live op het platform (zie onderstaande links).

https://www.iffrunleashed.com/film/after-the-tone
https://www.iffrunleashed.com/film/ik-wil-gelukkig-zijn
https://www.iffrunleashed.com/film/wavumba
https://www.iffrunleashed.com/film/winterstilte