Stagevacature filmproductie

Wij bieden op korte termijn een stageperiode voor een assistent bureauproductie ter versterking van ons team. De werkzaamheden zullen zich toespitsen op ons 40-jarig jubileum in oktober en de uitbreng van een aantal (nationale en internationale) films op verschillende aanstaande festivals. Momenteel zijn wij bezig met de aanvraag voor nieuwe projecten in 2020/2021. Een drukke tijd waarbij wij een jong getalenteerd enthousiaste stagiair(e) graag willen inzetten bij ons dagelijks werk.

Stageperiode: 4e week augustus- 1e week januari 3 à 4 dagen per week voor een periode van 3-6 maanden (in overleg)

Voor meer informatie over functie eisen en profiel klik HIER of neem via email contact met ons op.

MATCH en SHELLS te zien op Vimeo

Ter ere van de 80e verjaardag van regisseur Jef Nassenstein zijn de animatiefilms MATCH en SHELLS in hun volledigheid te zien op Vimeo. Jef heeft deze films in samenwerking met SNG Film gemaakt.

MATCH is in 2003 vertoond in competitie op het prestigieuze filmfestival van Venetië en SHELLS is in 2007 eveneens in competitie vertoond op het Nederlands Filmfestival. In beide films worden figuren gevolgd die voortbewegen in een fantasierijk universum.

Vimeo-link MATCH: https://vimeo.com/332417178
Vimeo-link SHELLS: https://vimeo.com/332401435

Hierbij ook een link naar de nieuwste film van Jef Nassenstein: GRAVITATE

Update voortgang LEONIE actrice en spionne

Regisseur Annette Apon en editor Jan Ketelaars zijn momenteel druk aan het monteren. De montage loopt vooralsnog voorspoedig.

Via onderstaande link naar een videoboodschap van de regisseur wordt een kijkje in de keuken gegeven van het proces.
https://vimeo.com/332456548
Eind mei laat Annette Apon u wederom weten hoe de montage verloopt.

U kunt dit ook volgen op onze social media kanalen en website.

Filmopnames KALA-A-ZAR afgerond

De filmopnames van de artistieke speelfilm KALA-A-ZAR van beeldend kunstenaar Janis Rafa zijn recentelijk succesvol afgerond in Griekenland. Er wordt binnenkort gestart met de montage. Een teaser van de film is te zien op Vimeo.

logline:
Kala-a-zar is een hybride film over een jong stel dat zich bekommert om dode dieren om zo hun leven zin te geven.

De film was geselecteerd voor De Verbeelding 2016, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaanfonds. KALA-A-ZAR is een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic. De film wordt ook financieel gesteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Abraham Tuschinskifonds en Greek Film Center.

Uitbreng SNELWEG NL dit najaar verwacht

Vorig jaar september zijn de laatste opnames gemaakt voor de lange documentaire SNELWEG NL. Regisseur Ben van Lieshout en editor Jan Ketelaars zijn inmiddels klaar met de montage. Er wordt uitgegaan van een release dit najaar.

logline:
Snelweg is een cinematografische ode aan, maar ook een klaagzang op het fenomeen van de alsmaar groeiende snelweginfrastructuur in Nederland; een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg.

Uitzending tv-versie TANZANIA TRANSIT

De verkorte tv-versie van TANZANIA TRANSIT van Jeroen van Velzen is op 27 februari uitgezonden op NPO2. De film kan online teruggekeken worden op NPOStart.

De Dvd van de lange versie is verkrijgbaar en kan besteld worden via SNG Film.

In 2018 heeft TANZANIA TRANSIT op het Tribeca Film Festival in New York de prijs voor Best Cinematography gewonnen voor documentaire film. De jury van Tribeca roemt het camerawerk van Niels van Koevorden. De wereldpremière vond plaats op Tribeca waar de film was geselecteerd voor de documentaire competitie.

In de Nederlandse filmtheaters is de film uitgebracht door Mokum Filmdistributie. De film is een coproductie van SNG Film met EO / IKONdocs.

Een laatste Mohikaan

De wereldpremière van de korte documentaire Een laatste Mohikaan, een portret van filmmaker, producent en docent Rolf Orthel, vond plaats op het Nederlands Filmfestival.

Op 26 november is er nog een voorstelling van deze film in EYE Filmmuseum. Voorafgaand is de korte documentaire Slochteren aan de lijn te zien, die Rolf in 1964 maakte. Na de voorstelling is er een Q&A door Leo van Hee met Rolf Orthel en Tom d’Angremond.

4 films op IFFR Unleashed

Het International Film Festival Rotterdam heeft recentelijk haar eigen online VOD platform gelanceerd: IFFR Unleashed. Men kan de afzonderlijke films bekijken die eerder op het festival te zien zijn geweest of een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Zo ook 4 films geproduceerd door SNG Film.

Het betreft de films After the Tone, Ik wil gelukkig zijn, Wavumba en Winterstilte.
De films staan nu live op het platform (zie onderstaande links).

https://www.iffrunleashed.com/film/after-the-tone
https://www.iffrunleashed.com/film/ik-wil-gelukkig-zijn
https://www.iffrunleashed.com/film/wavumba
https://www.iffrunleashed.com/film/winterstilte

BEWAREN of hoe te leven

De documentaire BEWAREN of hoe te leven van Digna Sinke was op het filmfestival in Rotterdam (IFFR) te zien en wist daar de 4e plaats te bereiken in de publiekswaardering.
BEWAREN of hoe te leven is geproduceerd door De Familie Film & TV, in samenwerking met VPRO televisie.

trailer NL

KASTANJEBOOM nu te zien op Vimeo

De experimentele documentaire van Marieke van der Sloot uit 2010 DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER is nu in zijn geheel te zien op Vimeo.

De film laat de ontwikkelingen in het landschap zien vanuit het perspectief van een kastanjeboom. In 2010 won de film de Silver Sierra Film Award op het Yosemite International Film Festival.

De Dvd van DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER kan ook nog besteld worden via de SNG Film webshop.

EI (Danniel Danniel, 1988) eindelijk op DVD

Door de digitalisering van de korte speelfilm EI ter ere van de  Outstanding Achievement Award voor Johan Leysen werd het mogelijk om -beter laat dan nooit- een DVD uit te brengen van deze bijzondere film die in 1988 geselecteerd werd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.  De DVD is te bestellen via onze webshop.

DVD ECHO THE NOW nu verkrijgbaar

De DVD van de artistieke experimentele film Echo the Now van beeldend kunstenaar Anet van de Elzen is nu verkrijgbaar. De film zal naar verwachting begin volgend jaar te zien zijn in diverse musea en galeries.
SNG Film is vooral betrokken geweest bij de afwerkingsfase van de film.

logline:
Een vrouw kijkt terug op haar leven, op zoek naar de essentie. Beeldend kunstenaar Anet van de Elzen verbeeldt dat door middel van haar performances. Alle lessen van het leven gaan uiteindelijk over het elimineren van bijzaken.

In ontwikkeling

DE VERLOREN BRIEF, de lange speelfilm van Peter Delpeut en scenarioschrijver Stan Lapinski, heeft van het Filmfonds subsidie gekregen voor de ontwikkelingsfase. De speelfilm is geïnspireerd op het leven van Willem Mengelberg.

logline:
Ooit was Willem Mengelberg een geniaal dirigent, maar tussen 1940 en 1945 was hij verdwaald in de buitenmuzikale werkelijkheid van oorlog en nazisme. Afgezonderd in de Zwitserse Alpen wordt hij omringd door drie vrouwen die hunkeren naar zijn liefde en aandacht. Alle drie proberen zij hem te steunen in het gevecht met de demonen uit zijn verleden. Muziek is uiteindelijk het enige wat hem rest.