Studio Nieuwe Gronden -tegenwoordig SNG Film- werd opgericht op 22 oktober 1979 vanuit het legendarische filmcollectief Amsterdams Stadsjournaal (ASJ). Terwijl het ASJ politiek-maatschappelijke films maakte, ging Studio Nieuwe Gronden zich richten op auteursfilms. Van 1979 tot 2001 was René Scholten de drijvende kracht achter Studio Nieuwe Gronden. Na zijn dood in 2001 nam Digna Sinke zijn werk over. SNG Film wil nog steeds eigenzinnige films produceren. Dat kunnen zowel documentaires als speelfilms zijn (en alles daar tussen in). Belangrijk is betrokkenheid van de filmmaker. Het gaat het er niet alleen om dat iemand met een zekere urgentie wat wil vertellen, maar ook welke vorm daarvoor gekozen wordt. Internationale coproductie kan een middel zijn om in goede samenwerking bijzondere, artistieke films van de grond te krijgen.

download AVG verklaring:  SNG Film

Digna Sinke (producent SNG Film)

Geboren in het Zeeuwse dorpje Zonnemaire. Ze studeerde in 1972 af aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie in Amsterdam met de korte film “Groeten uit Zonnemaire”. Naast producent bij SNG Film is ze ook regisseur van documentaires en speelfilms. Haar film “De Stille Oceaan” draaide in het competitieprogramma in Berlijn (1984). Haar speelfilm “Belle van Zuylen” won in 1994 de Grote Prijs op het festival van Mannheim. Vijftien jaar lang volgde ze de ontwikkelingen op het eilandje Tiengemeten dat van landbouwgebied omgevormd werd tot natuurgebied. Haar documentaire Weemoed & Wildernis, het laatste deel van dit langlopend project, won de prijs voor beste documentaire op het FIFE-festival in Parijs (2010) en in Freistadt. Haar speelfilm After the tone werd in 2014 geselecteerd door het Internationaal Filmfestival Rotterdam. In 2016 maakte Digna het filmisch essay Onder de oppervlakte, geproduceerd door De Familie.
website: www.dignasinke.nl

Hugo Naber (junior producent SNG Film)

Hugo Naber (Woerden, Nederland 1978) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam, NL) als grafisch ontwerper. Gefascineerd door film tijdens zijn creatieve carrière begon Hugo met het maken van twee korte fictie films. Vorig jaar maakte hij ‘KISSINGER, THE LAST HURRAY’, die momenteel in postproductie is. Bij SNG Film werkt Hugo als junior producent aan de film ‘LEONIE – actrice en spionne van regisseur Annette Apon: een film over Leonie Brandt, een actrice die haar talenten gebruikte om een ​​Nederlandse dubbelagent te worden. Verder is hij betrokken bij twee documentaires: ‘Lang Leve de koning’ van regisseur Kees-Jan Husselman, die in productie is, en “Eén van ons/One of Us” van regisseur Biserka Šuran, een plan in ontwikkeling is. Een ander project op dit moment is KALA AZAR van beeldend kunstenares Janis Rafa, een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic. Tijdens de 36e editie van CineMart (IFFR) maakte Hugo deel uit van Rotterdam Lab 2019, en dit jaar nam hij deel aan het bezoekersprogramma van de Berlinale Co-Production Market.

Sjoerd Rijkeboer (bureau-productie)

Sjoerd kwam in contact met filmen tijdens zijn studie Sociale en Culturele Antropologie
op de VU in Amsterdam.
Hierna heeft hij ervaring opgedaan als productieassistent bij een filmfestival
(AFFF tegenwoordig Imagine geheten) en als booker bij een distributeur (Cinema Delicatessen).
In 2008 begon hij als allround office manager bij SNG Film. Inmiddels heeft hij voor meerdere films gewerkt als productieassistent, maar ook als productiecoördinator voor WAVUMBA en productieleider voor IK WIL GELUKKIG ZIJN. Sjoerd heeft een passie voor artistieke films en documentaires en geniet van de inhoudelijke behandeling van filmplannen en creatieve bezieling van regisseurs.

Maria Koevoets (boekhouding)

Maria is bij SNG Film in dienst gekomen op 2 juni 2002 als boekhoudkundig/financieel medewerkster.
Ze heeft al jong een liefde voor getallen opgevat. Gelukkig is er bij SNG Film op dat gebied altijd veel te doen. Maria’s werkkamer kijkt uit op de tuin van de overbuurman die meestal volgeladen is met oude fietsen.