Studio Nieuwe Gronden -tegenwoordig SNG Film- werd opgericht op 22 oktober 1979 vanuit het legendarische filmcollectief Amsterdams Stadsjournaal (ASJ). Terwijl het ASJ politiek-maatschappelijke films maakte, ging Studio Nieuwe Gronden zich richten op auteursfilms. Van 1979 tot 2001 was René Scholten de drijvende kracht achter Studio Nieuwe Gronden. Na zijn dood in 2001 nam Digna Sinke zijn werk over. SNG Film wil nog steeds eigenzinnige films produceren. Dat kunnen zowel documentaires als speelfilms zijn (en alles daar tussen in). Belangrijk is betrokkenheid van de filmmaker. Het gaat het er niet alleen om dat iemand met een zekere urgentie wat wil vertellen, maar ook welke vorm daarvoor gekozen wordt. Internationale coproductie kan een middel zijn om in goede samenwerking bijzondere, artistieke films van de grond te krijgen.

download AVG verklaring:  SNG Film

Digna Sinke (producent SNG Film)

Geboren in het Zeeuwse dorpje Zonnemaire. Ze studeerde in 1972 af aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie in Amsterdam met de korte film “Groeten uit Zonnemaire”. Naast producent bij SNG Film is ze ook regisseur van documentaires en speelfilms. Haar film “De Stille Oceaan” draaide in het competitieprogramma in Berlijn (1984). Haar speelfilm “Belle van Zuylen” won in 1994 de Grote Prijs op het festival van Mannheim. Vijftien jaar lang volgde ze de ontwikkelingen op het eilandje Tiengemeten dat van landbouwgebied omgevormd werd tot natuurgebied. Haar documentaire Weemoed & Wildernis, het laatste deel van dit langlopend project, won de prijs voor beste documentaire op het FIFE-festival in Parijs (2010) en in Freistadt. Haar speelfilm After the tone werd in 2014 geselecteerd door het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Zowel haar film ‘Onder de oppervlakte’ als ‘Bewaren of hoe te leven’ (beide geproduceerd door De Familie) werden genomineerd voor beste lange documentaire op het Nederlands Filmfestival.
website: www.dignasinke.nl

 

 

Maria Koevoets (boekhouding)

Maria is bij SNG Film in dienst gekomen op 2 juni 2002 als boekhoudkundig/financieel medewerkster.
Ze heeft al jong een liefde voor getallen opgevat. Gelukkig is er bij SNG Film op dat gebied altijd veel te doen. Maria’s werkkamer kijkt uit op de tuin van de overbuurman die meestal volgeladen is met oude fietsen.