EI

EI – DVD Nederlands gesproken / Engels en Frans ondertiteld
SNG 017, 58 minuten

Johan de Bakker weet hoe hij een brood moet bakken. Hij weet hoe hij een ei rechtop moet laten staan, of hoe hij een mooie toren kan bouwen van de stenen bij de rivier. Hij speelt mee met domino, maar danst niet. Samen met zijn vrienden volgt hij het komen en gaan van de bewoners van dit kleine dorp: hij gaat vaak naar het dorpsplein waar de bus stopt, die een keer per dag langskomt.
Zijn vriend Paul vindt een contactadvertentie in de krant voor hem en schrijft een brief. Zo begint een correspondentie. Eerst schrijft en bedenkt Paul een brief, later dicteert Johan zelf de brieven.
Op een dag stapt er een onbekende vrouw uit de bus. Het is Eva, zijn correspondentievriendin. Zij wacht bij mevrouw De Bakker tot Johan thuis zal komen. Hij is al 35 jaar maar is eigenlijk nog steeds een kind zegt zijn moeder. ‘Ja dat zeggen alle moeders,’ reageert Eva. Een tijdje na de eerste kennismaking met Johan dringt het tot Eva door dat hij niet kan lezen en schrijven.
De volgende dag leidt hij haar rond in de bakkerij en door het dorp. Hij is open en lief tegen haar. ‘Niet bang zijn Eva,’ zegt hij. Zal dit voldoende zijn om haar te laten blijven?

DVD Bestellen:

Vul onderstaand formulier in en maak €15,- over.
Informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Meer informatie: info@sngfilm.nl

    Ook streaming te zien op de Eye Film Player
    https://player.eyefilm.nl/nl/films/ei-danniel-danniel