Zwarte ogen - Jan Bosdriesz

ZWARTE OGEN: DVD Nederlands, Russisch, Roemeens, Lets, Duits gesproken / Nederlands en Engels ondertiteld
Extra’s: interview in Riga, Sandbostel en Odessa

ZWARTE OGEN is het verslag van een tocht langs sporen die mensen in hun leven achtergelaten hebben. Het is een film over het verstrijken van tijd, over het teloor gaan en weer boven komen van herinneringen, met als uitgangspunt een 78-toerenplaat die regisseur Jan Bosdriesz van zijn vader geërfd had: de tango “Tschernye Glaza“, Zwarte Ogen.

De vader van  Jan Bosdriesz was een fanatieke verzamelaar van grammofoonplaten. De meest exotische en romantische platen die hij in zijn collectie had, waren die van de Russische zanger Pjotr Leschenko, in de jaren ’30 en ’40 de populairste zanger van Rusland. Hij was verbannen uit zijn land, maar toch overal te horen. Uiteindelijk is hij omgekomen in een Roemeens werkkamp.
In de film gaat Jan Bosdriesz op zoek naar sporen die hij nog kan vinden van Leschenko. Hij zoekt herinneringen van mensen voor wie de muziek van Leschenko een grote rol speelde in hun leven. Hij reist door landschappen en steden die iets te maken hebben met de geschiedenis van Leschenko en zijn muziek. Het daardoorheen geweven archiefmateriaal toont en passant de gruwelijke geschiedenis van de jaren ’30 en ’40 in Oost Europa.
Tijdens zijn reis wordt Jan Bosdriesz geconfronteerd met zijn eigen bewogen familiegeschiedenis. Zijn persoonlijke verhaal wordt daarmee ook een belangrijk onderdeel van de film.

uitgegeven door Cinema Delicatessen, 97 minuten

DVD Bestellen:

De dvd kost € 15,00 (incl. verzendkosten binnen Nederland)
Vul onderstaand formulier in en de informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Ook te bestellen bij www.bol.com