Tiengemeten - Digna Sinke

TIENGEMETEN: DVD Nederlands gesproken / Engels ondertiteld
75 minuten

Het eiland Tiengemeten ligt hemelsbreed 20 kilometer ten zuiden van Rotterdam. Het is het laatst overgebleven eiland in de zuidwest delta van Nederland. Ooit was het een zandplaat die begroeid raakte met riet en ruigte. Rond 1800 vestigden zich de eerste boeren op het eiland. En gaandeweg werden er steeds meer buitendijkse slikken ingepolderd. In 1996 bestond Tiengemeten uit 700 hectare vruchtbare landbouwgrond, met 6 boerenbedrijven.
Maar in het kader van het natuurbeleidsplan werd besloten om van Tiengemeten weer wilde natuur te maken. Wanneer in 1997 Natuurmonumenten de nieuwe eigenaar van het eiland wordt, wordt er een begin gemaakt met het ontwikkelen van concrete plannen, op basis van uitvoerig onderzoek. Voor boeren zou geen plek meer zijn in de nieuwe natuur. Voor hen moet een plaatsvervangend bedrijf gevonden worden, ergens in Nederland.

De film volgt dit proces, met 1996 als beginpunt. Centraal staan beelden van het landschap. De ordening, de eindeloze weidsheid als cultuurhistorie.

DVD Bestellen:

Vul onderstaand formulier in en maak €12,50 over.
Informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Meer informatie: info@sngfilm.nl