Droomhuis - Jan Wouter van Reijen

DROOMHUIS: DVD Nederlands gesproken / Engels ondertiteld
79 minuten

Droomhuis wordt geconstrueerd rond wooneenheden in de nieuwe stadswijk IJburg. Woningen in de sociale huursector en diverse klassen koopwoningen. Ook heel dure, voor wat in projectontwikkelaarsjargon “de bovenkant van de markt” heet.

“Blok 22 noord” werd opgeleverd in 2003. De zich daarin bevindende koopwoningen hebben een onder het huis gelegen garage en achter het huis is een tuin met een steiger aan het water. Die woningen vormen een lange strook in het middengedeelte. Aan de beide uiteinden van het blok staan de gestapelde huurwoningen.
“Blok 24 B” is voorjaar 2004 opgeleverd en omvat 22 betaalbare gesubsidieerde koopwoningen uit het zgn. Amsterdamse Middensegment, 3 penthouses en diverse huurwoningen.
Het hoofdbestanddeel van de film bestaat uit portretjes van mensen die in Blok 22 noord en Blok 24 B gaan wonen. Iedereen komt tweemaal aan bod. Eenmaal worden de bewoners geportretteerd in hun oude woning, waar die zich ook moge bevinden, de tweede keer in het nieuwe blok op IJburg.
Wat de mensen in de geluidsband over hun woning zeggen, krijgt de vorm van monologen. De beeldenreeksen vertellen hun eigen verhaal, zodat er in combinatie met de tekstfragmenten stromen en tegenstromen ontstaan. Het gaat om de frictie tussen horen en zien.

DVD Bestellen:

Vul onderstaand formulier in en maak €12,50 over.
Informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Meer informatie: info@sngfilm.nl