De zee die denkt - Gert de Graaff

DE ZEE DIE DENKT: DVD Nederlands gesproken / Nederlands, Engels en Duits ondertiteld
100 minuten

De zee die denkt is een verrassende film over zichzelf. Een film boordevol omkeringen en wendingen. Centraal staat Bart, een scenarioschrijver die het script schrijft van deze film. In de film speelt Bart zelf de scenarioschrijver die het script schrijft van de zee die denkt. Hij typt wat hij doet en hij doet wat hij typt.
In zijn film vindt hij het antwoord op de prangende vraag: hoe worden we gelukkig? Hij toont via wonderbaarlijke voorbeelden aan dat onze wereld enkel en alleen in ons bewustzijn bestaat. Wat is echt en wat is illusie? Geloven we in onze droomwereld terwijl we dromen? Geloven we in de filmwerkelijkheid terwijl we die zien? En waarom? Zijn combinatie van beeld en tekst werkt hypnotiserend op de kijker. Het levert een spannend, ontregelend en humoristisch avontuur op.
Later blijkt dat de film helemaal niet over deze getergde scenarioschrijver gaat. In een spel vol optische illusies en steeds veranderende gezichtspunten ontdekt de verbaasde kijker gaandeweg dat hij naar zichzelf zit te kijken: hoe neem ik waar? Wat neem ik voor waar aan? Wat denk ik te zien? Wat denk ik te zijn? De kijker blijkt opmerkelijke overeenkomsten te vertonen met de zee die denkt dat zij een boom is.

te bestellen bij www.dezeediedenkt.nl of via www.gravioli.nl