De Tiengemeten collectie - Digna Sinke

DE TIENGEMETEN COLLECTIE is een box bestaande uit de drie delen, de totale film (Weemoed & Wildernis) en de website. Er is een boekje bij. De DVD’s zijn Nederlands gesproken / Nederlands en Engels ondertiteld
SNG 013

Het eerste deel laat de ontwikkelingen op het eiland Tiengemeten zien in de periode 1996 – 2001. Het is het laatst overgebleven eiland in de zuidwest delta van Nederland, hemelsbreed 20 kilometer ten zuiden van Rotterdam. Van oudsher 700 hectare vruchtbare landbouwgrond, met 6 boerenbedrijven. In de jaren ’90 werd besloten om Tiengemeten om te vormen tot natuur. Voor boeren zou daarin geen plaats meer zijn.

Het tweede deel, Tiengemeten 2001 – 2006, laat zien hoe langzaam maar zeker het landschap verandert. De akkers maken plaats voor braakliggende grond. De oude boerenschuren die hun bestemming verloren hebben raken in verval. Een gedetailleerd plan voor natuurontwikkeling ligt klaar maar de uitvoering laat op zich wachten. Lange tijd is er onzekerheid over de financiering.

Het derde deel, Nieuw Tiengemeten, is het verslag van de transformatie van het eiland: na het vertrek van de laatste boer wordt vruchtbare landbouwgrond omgevormd tot natuur, volgens een zorgvuldig van te voren opgesteld plan. Graafmachines nemen het eiland over en veranderen het landschap ingrijpend. Als het werk klaar is, kan de natuur -begeleid- zijn gang gaan. Op mooie dagen stromen de bezoekers toe.

Weemoed & Wildernis tenslotte volgt de veranderingen in het landschap over een periode van 13 jaar, vanuit een persoonlijk poëtisch perspectief, waarbij vergankelijkheid en tijdelijkheid de centrale thema’s zijn.

DVD Bestellen:

De dvd-box kost € 40,00 (incl. verzendkosten binnen Nederland)
Vul onderstaand formulier in en de informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Meer informatie: info@sngfilm.nl