De kersenpluk - Arno Kranenborg

DE KERSENPLUK: DVD Nederlands gesproken
96 minuten

‘In ‘d meited zeen we mekaander weer’. Een 13-jarige jongen leest een lied over het vertrek van een trekvogel, geschreven in een kriebelig handschrift in het kookboek van zijn drie jaar geleden gestorven oma. Ook staat er iets in over een door haar en haar man ooit voorgenomen verre vliegreis, die nooit is gemaakt.
Het is de tijd van de jaarlijkse kersenpluk als de jongen uit de stad logeert bij zijn opa op het Drentse platteland. Opa is met het sterven van zijn vrouw zijn levenszin grotendeels kwijtgeraakt. Terwijl opa steeds meer afscheid neemt van het leven, ontdekt de jongen in die zomer voor het eerst de liefde. Een stille, kleine en breekbare liefde tussen een jongen van dertien en een jonge vrouw van achttien.
Het is winter als opa sterft. De jongen keert weer terug naar het dorpje om opa te begraven. Daar ontmoet hij de jonge vrouw weer. Een korte ontmoeting. Maar genoeg om hem te doen beseffen dat het nooit iets kan worden tussen hem en haar. De jongen begrijpt iets van de liefde.

uitgegeven door Filmmuseum, te bestellen bij www.bol.com