De drie beste dingen in het leven - Ger Poppelaars

DE DRIE BESTE DINGEN IN HET LEVEN: DVD Nederlands gesproken / Nederlands en Engels ondertiteld
SNG 007, 103 minuten

De jonge succesvolle violiste Sacha, woonachtig in Parijs, gaat op weg naar Amsterdam om haar vriend te vertellen dat ze zwanger van hem is. In de trein ontmoet ze een wonderlijke Tsjech die haar op het Centraal Station in Amsterdam ineens opzadelt met een doos. Hij zal nog wel contact met haar opnemen.
In deze doos blijkt een eend in een kooi te zitten. Haar vriend is niet thuis, ze wordt beroofd en twee louche mannen blijken het op de kooi gemunt te hebben. Sacha wordt op zichzelf teruggeworpen met als enig maatje een witte eend. En pas nu blijkt hoe ijl haar muzikale carrière eigenlijk was. Ze wordt een speelbal van de gebeurtenissen.
Intussen hebben we Caspar en Maarten gevolgd, twee vrienden die bewust buiten de maatschappij leven. Maar ze hebben wel een ideaal waar ze zich aan vastklampen. Ze willen ooit naar Rome gaan om Amsterdam, waar beiden de nodige valkuilen hebben overleefd, definitief achter zich te laten.
Caspar, de grootste dromer van de twee, redt Sacha uit de klauwen van de twee louche mannen. Uitgeput vindt zij eindelijk onderdak in de camper van Casper en Maarten op het dak van een verlaten parkeergarage. De twee vrienden leggen Sacha uit wat zij De Drie Beste Dingen In Het Leven vinden. Dat troost Sacha en ze kan het niet helpen: ze voelt zich steeds meer aangetrokken tot Caspar. Hij is helemaal verliefd op haar en beiden belanden in een spel van aantrekken en afstoten, ook al is hun achtergrond totaal verschillend. Eigenlijk lijkt niets een verdere toenadering tussen Sacha en Caspar in de weg te staan.
Maar haar vriend Ben, om wie de reis om begonnen was, blijft maar rondspoken in haar hoofd. Sacha breekt met Caspar en treft Ben nu wel thuis. Door alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen krijgt ze het gevoel dat hij haar helemaal niets meer te vertellen heeft. Ze gaat meteen terug naar het huis van Caspar maar deze lijkt met de noorderzon vertrokken te zijn. Zonder vriend, zonder minnaar en geheel alleen ontmoet ze op het Amsterdamse Centraal Station de wonderlijke Tsjech weer. Hij krijgt zijn eend en kooi terug en in die kooi blijken blanco paspoorten verborgen te zitten. Hij wenst haar veel sterkte en ze nemen afscheid. In de trein droomt ze weg en ziet zich met Caspar in Rome.
Maar het gaat er in het leven nu juist om dat je je eigen Drie Beste Dingen creëert en niet die van een ander overneemt. Beroofd van vele illusies, stapt Sacha uit op Gare du Nord.
Iemand roept haar naam. Tot haar verbazing ziet ze Caspar op haar toe lopen. Beiden weten geen woord uit te brengen.

DVD Bestellen:

Vul onderstaand formulier in en maak €15,- over.
Informatie over betaling wordt u toegestuurd.

    Meer informatie: info@sngfilm.nl