Onmogelijke Films genomineerd voor Louis Hartlooper Prijs

Het boek Onmogelijke films – 40 jaar Studio Nieuwe Gronden/SNG Film, samengesteld door Hugo Naber en Digna Sinke, is genomineerd voor de jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie. Een vakjury bestaand uit filmmakers en andere filmprofessionals, heeft in totaal vijf boeken genomineerd. De prijs wordt op zaterdag 26 september tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht uitgereikt.

Uit het persbericht:
Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de productiemaatschappij Studio Nieuwe Gronden, nu SNG Film, wordt in dit boek in interviews met producente en regisseur Digna Sinke en met verschillende regisseurs teruggekeken op de vaak moeizame productie van de 85 lange- en korte speelfilms en documentaires die in die veertig jaar tot stand kwamen. Maar ook op de vele films die écht onmogelijk bleken. Naast een bespreking van de documentaires en naast artikelen over en interviews met de in 2001 overleden oprichter René Scholten, bevat het boek bijzondere bijdragen, zoals een essay van A.F.Th. van der Heijden over het schrijven van Het Onmogelijk Boek, de 5 Golden Rules of Moviemaking van Jim Jarmusch en een bericht van Hugo Claus aan editor Menno Boerema over de montage van zijn film De Verlossing.

Het boek Onmogelijke Films is te koop voor €20 en direct te bestellen bij SNG Film of bij de boekhandel (nl. EYE Shop van het Eye Filmmuseum en Erasmus Boekhandel).