Projecten in productie en ontwikkeling

Momenteel zijn er verschillende projecten, zowel documentaire als speelfilm, in productie of ontwikkeling. De opnames voor LANG LEVE DE KONING (werktitel) van Kees-Jan Husselman zijn sinds kort weer opgestart, nu er een werkbaar Covid-19 filmprotocol is. LANG LEVE DE KONING is een documentaire voor HUMAN die zich afspeelt binnen de Ghanese immigrantengemeenschap van Amsterdam Zuidoost: de gekozen Ashanti koning van Nederland Nana Nyanin moet zijn positie beschermen tegen de opkomst van koningin Nana Ama Serwaah die benoemd is door de opperkoning in Ghana en een veel traditionalistischer beleid voert.

Laura Hermanides heeft voor haar project WITTEFLITS subsidie voor ontwikkeling gekregen van het Filmfonds in het kader van New Screen low budget.
Logline: Na een psychiatrisch circuit van twintig jaar, wordt er voor René een datum geprikt voor zijn zo verlangde menswaardig einde. Lukt het zijn ouders om hem definitief los te laten als de ultieme uiting van hun liefde?

WASTED BEAUTY van Lex Reitsma gaat een film worden over de portretten van fotograaf Koos Breukel. De documentaire wordt gemaakt voor Close Up van AVROTROS, met steun van CoBO, Fonds 21 en het Pictoright Fonds.
Logline: Koos Breukel, door collega-fotograaf Rineke Dijkstra ooit de beste portretfotograaf van Nederland genoemd, weet zijn modellen voor de camera uit de dagen en diep tot hen door te dringen. Dat leidt tot intrigerende portretten die nieuwsgierig maken naar de geportretteerde. Koos zoekt in ieder portret zichzelf. Het fotograferen voor hem heeft alles te maken met het verwerken van een trauma.