Wereldpremière en uitbreng LEONIE actrice en spionne

SNG Film kijkt terug op een geslaagde en feestelijke wereldpremière van LEONIE actrice en spionne van Annette Apon op het International Film Festival Rotterdam. Van de meer dan vijfhonderd geselecteerde lange, middellange en korte films uit meer dan vijftig landen die door het festival zijn vertoond eindigde LEONIE actrice en spionne uiteindelijk op de 53e plaats van de IFFR Publieksprijs.

Recensie IFFR: “Een van de meest memorabele films van het IFFR.”

foto: Anne-Claire Lans

(v.l.n.r. Jan Ketelaars (montage), Martijn van der Veen (acteur), Frank Roumen (sectormanager Collectie EYE Filmmuseum), Annette Apon (regisseur), Ruud de Bruyn (beeldafwerking), Digna Sinke (producent), Peter Brugman (camera), Hugo Naber (junior producer))

De film is tot stand gekomen in coproductie met NTR en in samenwerking met EYE Filmmuseum, en met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo, Cinecrowd crowdfunders en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Vanaf donderdag 20 februari wordt de film door Mokum Filmdistributie in de filmtheaters uitgebracht. Vertonende theaters worden wekelijks op zowel de website (zie onderstaand) als social media vermeld.

Vertonende theaters:
In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus, is er een groot aantal bioscopen dat de deuren moet sluiten. Gelukkig is er de mogelijkheid om LEONIE ACTRICE EN SPIONNE online te kijken: via online streamingdienst Picl.