Films in hun geheel te zien op Vimeo

SNG Film is bezig om haar rijke archief te digitaliseren. Omdat wij vinden dat deze films gezien moeten worden zijn meerdere films in hun geheel nu beschikbaar gemaakt via het Vimeo-kanaal van SNG Film.

Recente aanwinsten:
LIEVE (1991) van Derk Visser
De film gaat over het verwerken van verlies. We beleven de wereld door de ogen van het zevenjarige meisje Lieve. Ze woont bij de bossen, trekt er vaak alleen op uit en heeft een manier gevonden om de wereld in een rooskleuriger fantasie-perspectief te plaatsen.

DE STAYER (1986) van Bennie Roeters
‘De Stayer’ gaat over twee mensen die elkaar ontmoeten in café en aan een korte liefdesaffaire beginnen. De Stayer is een miniatuur en geeft een beeld van Holland als een land omringd door woeste wateren met binnen zijn dijken tegen de wind in fietsende mensen – geobsedeerd door gevoelens van naastenliefde. Een land dat je kan liefhebben, maar waar je ook om moet lachen.

Eerder waren de films DE SCHOORSTEENVEGER (1987) van Ron Termaat, SCHRÖDINGERSKAT (1990) van Paolo Pistolesi, DE KASTANJEBOOM EN DE RIVIER (2010) van Marieke van der Sloot en MATCH (2003) en SHELLS (2007) van Jef Nassenstein toegevoegd aan het Vimeo-kanaal van SNG Film.