KALA AZAR wint prijs op het IFFR

De prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten werd tijdens de Award Ceremony van het International Film Festival Rotterdam uitgereikt aan Kala azar. Regisseur Janis Rafa nam de prijs in ontvangst. De KNF Award wordt elk jaar op het IFFR uitgereikt aan een Nederlandse (co)productie.

uit het juryrapport:
“…De film bevat een aantal van onze favoriete scènes van het festival, waaronder een onthutsende scène in een kippenstal, het wassen van een hond, en een ijzersterke rolschaatsscène. De film creëert zijn eigen surreële universum, wat de filmmaker in staat stelt om op subtiele wijze commentaar te leveren op de zieke staat van de wereld en onze mogelijke ecologische ondergang.”

Kala azar was geselecteerd voor de Tiger Competition, de hoofdcompetitie van het IFFR. De wereldpremière op het festival werd gehouden in aanwezigheid van de regisseur Janis Rafa en hoofdrolspeler Dimitris Lalos.

De film was geselecteerd voor De Verbeelding 2016, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaanfonds. De film is geproduceerd door SNG Film in een coproductie met het in Athene gevestigde productiebedrijf Heretic.

Heretic Outreach, internationale sales agent van de film, vertegenwoordigt Kala azar op de European Film Market van de Berlinale die van 20 tot 27 februari gehouden wordt.
Vanaf donderdag 20 augustus wordt de film door Gusto Entertainment in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht.